PK-rinki

Collieiden PK-rinki perustettiin vuonna 2017. Rinki painottui ensimmäisenä toimintavuonnaan palveluskoirakokeiden tottelevaisuusosioon ja myöhemmin mukaan tulivat myös maastoviikonloppujen koulutukset. Vuonna 2022 rinkikoulutukset painottivat jälleen enemmän tottelevaisuutta. 

Ringin kouluttajina ovat toimineet Susanna Korri (2017) ja Heidi Kailio (2018-2022), järjestelyistä vastaa palveluskoiratoimikunta. Myös rinkiläiset itse osallistuvat käytännön järjestelyihin (majoitus, ruokailut).

Haku palveluskoirarinkiin 2023 on nyt auki! 

Collieyhdistyksen palveluskoirarinki hakee aktiivisia ja tavoitteellisia pk-lajiharrastajia vuodelle 2023. Etenkin nuoria koiria toivotaan mukaan rinkiin. Rinki kokoontuu kesäkaudella neljäksi viikonlopuksi treenaamaan palveluskoirien tottelevaisuutta. Kouluttajana toimii Heidi Kailio. Rinkiin valitaan 10 koirakkoa. 

Rinkiin hakeva sitoutuu osallistumaan kaikkiin vuoden 2023 aikana järjestettäviin rinkikoulutuksiin. Koulutusten hinta on 60€/viikonloppu. Rinkiläiset kustantavat itse majoitukset, matkat ja ruokailut. Rinkiläiset osallistuvat tarvittaessa koulutusviikonloppujen järjestelyihin esim. ruokailujen ja majoitusten osalta. 

Koulutukset 2023: 
29.-30.4.2023 Kankaanpää, Satakunta
10.-11.6.2023 Lapua, Etelä-Pohjanmaa
29.-30.7.2023 Lohtaja, Keski-Pohjanmaa
9.-10.9.2023 tarkentuu myöhemmin

Hae mukaan oheisella sähköisellä lomakkeella viimeistään 31.3.2023, myöhässä tulleita hakemuksia ei hyväksytä. Täytäthän hakemuksen huolellisesti, valinnat tehdään hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. 
Hakulomake: https://forms.gle/kdK5fQJ5pafqt5Eq6 

Valintakriteerit: 
- hakija on SCY:n jäsen ja hakee mukaan rinkiin sileä- tai pitkäkarvaisen collien kanssa
- rinkiin pyritään valitsemaan tavoitteellisia, erityisesti vielä koeuransa alussa olevia koirakoita. Mukaan voit hakea myös pennun kanssa, jos tavoitteenne ovat palveluskoirakokeissa - rinkiin valittavan koiran tulee olla hakuhetkellä tiettävästi terve ja siten kykenevä harjoittelemaan aktiivisesti palveluskoiralajeja ja osallistumaan kokeisiin 
- rinkiin valittava koira ei saa tiettävästi olla ääni- tai alusta-arka 
- mahdollinen aiempi sitoutuneisuus Collieyhdistysten lajirinkeihin katsotaan eduksi.