Toimintaohje SCY:n valioparaatin järjestämiseksi

(Finnish Collie Club´s Champions Parade)

Valioparaatiin (Champions Parade) saavat osallistua kaikki edellisenä vuonna vahvistetut valiot (FI tai C.I.B., eri lajeista). Valioparaati on ennen BIS-kisoja "isossa kehässä" pääerikoisnäyttelyssä. Esiintymisestä saa muistoksi juhlaruusukkeen, jossa lukee CHAMPION PARADE.

Juhlaruusukkeen saa vain koira, joka osallistuu valioparaatiin. Valiopinssit jaetaan yhdistyksen kevätvuosikokouksessa kuten ennenkin.

Ruusukkeet

Yhdistys tilaa ja maksaa ruusukkeet. Ruusukkeet varastoidaan tarvikemyynnissä ja niiden postitus hoidetaan näyttelytoimikunnalle hallituksen Laserma-yhdyshenkilön toimesta. Jakamatta jääneet ruusukkeet palautetaan näyttelytoimikunnan toimesta tarvikemyyntiin moitteettomassa kunnossa välittömästi näyttelyn jälkeen. 

Järjestäjä / tiedottaja

Kunkin vuoden pääerikoisnäyttelyn näyttelytoimikunta huolehtii yhteistyössä paraatitoimikunnan kanssa (voi olla myös sama organisaatio), että yhdistyksen jäsenlehteen tulee maininta paraatista ja näyttelyn luetteloon tiedot osallistuvista valioista oheisen aikataulutuksen mukaisesti.

Syksyllä:
Paraatitoimikunta tekee työnjaon (ks. alta paraatipäivänä).

CS joulunumerossa:
Ennakkotieto paraatista lehteen, paraatin osallistujien nimien vastaanottajan yhteystiedot ja deadline!

Tammikuu – maaliskuu:
Lyhyt tieto ja kutsu lehteen pääerikoisnäyttelyn mainosten yhteyteen, paraatiin osallistujien nimien vastaanotto ja esittelytietojen keräys ja koonti kirjalliseen muotoon.

Toukokuu:
Paraatiin osallistuvien koirien nimilista näyttelyluetteloon -> tiedot luettelon taittajalle

Paraatipäivänä:
Lyhyet esittelyt osallistujista tulee olla paperilla juontajaa varten (koiran nimi, tittelit, ikä, kasvattaja, omistaja, ohjaaja, muuta merkittävää). Äänentoistolaitteet tulee varmistaa.

  • Champion paraatiin osallistuvien koirien rokotusten tarkistus näyttelypaikalla heti aamusta muiden mukana, mutta viimeistään kaksi tuntia ennen paraatia.
  • Champion paraatin juontaja kertoo yleisölle paraatin tarkoituksen ja esittelee koirat. Koira kerrallaan juostaan kehään. Koiran ravatessa ympäri ja kerran edestakaisin, juontaja kertoo tiedot valiosta ja missä lajissa on valioitunut.
  • Ruusukkeiden ojentaminen paraatitoimikunnan toimesta tapahtuu, kun koira on juossut kehän ympäri ja kerran edestakaisin. Saapuminen keskelle kehää ja palkitseminen (pääyhdistyksen edustaja mukana). Taputuksia.
  • Koira ja omistaja siirtyvät odottamaan kehään heille osoitetulle paikalle. Lopuksi kaikki valiot ovat yhtä aikaa kehässä, jolloin suoritetaan yhteisvalokuvaus ruusukkeiden kera. Taputuksia.