Voimassa 01.01.2019-

Yleistä:

Kaikkiin mestaruuskilpailuihin etusija on SCY:n jäsenten pitkä- ja sileäkarvaisilla collieilla. Kilpailuissa kilpaillaan luokka-. joukkue- ja colliemestaruuksista. Palkittavien koirien omistaja (vähintään yksi omistajista) ja ohjaaja tulee olla SCY:n jäsen.

Toivottavaa on, että mestaruuskilpailuissa SCY:n jäsenille määritellään myös edullisempi osallistumismaksu (jäsennumero mainittava ilmoittautumisen yhteydessä).

Paimennus

Pitkä- ja sileäkarvaiset colliet kilpailevat paimennuksen mestaruudesta vuosittain erikseen määrätyssä, SCY:n hallituksen hyväksymässä kokeessa. Kokeen järjestäjänä toimii SCY:n paimennustoimikunta. SCY:n jäsenten collieilla tulee olla etusija kokeeseen vähintään tiettyyn päivämäärään asti ja collieiden määrää ei tuolloin saa rajoittaa (lukuun ottamatta kokeen täyttymistä). Muista rajoituksista voi järjestävä taho päättää itse.
Kilpailu järjestetään seuraavissa tasoluokissa: PAIM-E, PAIM1, PAIM2 ja PAIM3.

Kilpailuun osallistuvan koiran omistajista vähintään yhden, sekä koiran ohjaajan tulee olla Suomen Collieyhdistys ry:n jäsen.


Rotumestaruuskilpailu:

Rotumestaruus kilpaillaan lajin korkeimmassa (PAIM3) luokassa. Vuoden Paimennusmestari on pitkä- tai sileäkarvainen collie, joka saavuttaa kilpailussa parhaan hyväksytyn tuloksen (vähintään arvosana Hyvä). Tulosten mennessä tasan, nopein radan suorittanut koira voittaa.


Luokkamestaruuskilpailu:

Luokkamestaruudesta kilpaillaan alempien luokkien (I ja II) luokissa. Paimennuksen luokkamestareita ovat pitkä- tai sileäkarvaiset colliet, joka saavuttaa luokassaan parhaan, hyväksytyn tuloksen (vähintään arvosana H). Tulosten mennessä tasan nopein radan suorittanut koira voittaa.


Alaosastojen välinen joukkuekilpailu:

Alaosaston joukkueeseen kuuluvat kaikki ko. alaosaston joukkueeseen ilmoittautuvat koirakot. Koirakon tulee kaikissa osallistumissaan ko. vuoden mestaruuskilpailuissa edustaa samaa alaosastoa. Mikäli koirakko osallistuu alaosaston Vuoden collie – kilpailuun, tulee hänen osallistua sen alaosaston kilpailuun, jota mestaruuskokeessa/kokeissa edusti. Joukkueen kokoonpano tulee ilmoittaa viimeistään kisapaikalla ennen kisan alkamista.

Tulokseen lasketaan maksimissaan kolmen (3) koirakon pisteet. Pisteiden ei tarvitse ylittää tulosrajaa, vaan mukana voi olla myös alle tämän pistemäärän tuloksia.

Max. kolme parasta tulosta lasketaan mukaan seuraavasti tasoluokka huomioiden:

PAIM-E: pisteet jaettuna kahdella
PAIM1: pisteet sellaisenaan
PAIM2: pisteet sellaisenaan
PAIM3: pisteet sellaisenaan

Tulosten mennessä tasan ratkaisee mukaan lasketuista tuloksista paras PAIM3 luokan pistemäärä. Mikäli näitä ei ole, niin paras PAIM2 pistemäärä jne.

Palkitseminen:

Järjestäjien tulee palkita vähintään seuraavat koirakot:
- Rotumestarit (sijat 1-3)
- I-luokan luokkamestari (sija 1)
- II-luokan luokkamestari (sija 1)
- Mestarijoukkueen mukaan lasketut koirat (sija 1)

Sääntöjen muuttaminen:

Säännöt hyväksyy Suomen Collieyhdistyksen hallitus tulostoimikunnan esityksestä. Lajitoimikunta voi ehdottaa sääntömuutosta tulostoimikunnalle. Kyseisen kilpailuvuoden sääntöjen tulee olla jäsenistön saatavilla tammikuun ensimmäisenä päivänä.