Kasvattajakahvilat eli Collie Cafét

Kasvattajakahvilat eli CollieCafét ovat SCY:n kasvattajille, jalostusurosten omistajille ja kasvattamisesta haaveileville tarkoitettuja avoimia keskustelutilaisuuksia "vanhan ajan malliin". Kahviloita pyritään järjestämään noin kerran kuussa eri puolilla Suomea. Tarjolla on kahvia ja kiinnostavia keskustelunaiheita kasvattamiseen liittyen!

Colliekahviloiden tarina alkoi kesällä 2018 parin kasvattajan ristiin toisilleen suorittamien vierailuiden merkeissä. Koska heillä oli niin mukavaa ja kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että kasvattajien välistä vuorovaikutusta voisi parantaa, tämä riemu haluttiin jakaa muillekin.

Seuraavan puolen vuoden aikana idea hautui ja hioutui, ja lopulta ensimmäinen colliekahvila pidettiin Forssassa 27.1.2019. Mukana oli parisenkymmentä collieille sydämensä menettänyttä ja saatu palaute oli niin hyvää, että tarina jatkuu.

Tulevat kasvattajakahvilat 2019:

Ajantasaisimman tiedon löydät Colliekahviloiden Facebook-sivulta!

Menneet kasvattajakahvilat 2019:

Syyskuu/Joensuu: alustuksen aiheena kasvattajan tiedonhankinta, erityisesti tuontien osalta.

Heinäkuu/Espoo: CollieCafé Special: rotumääritelmän tulkinta, luennoitsijana arvostettu tanskalainen collieiden erikoistuomari Charlotte Höier (kennel Swinger).

Heinäkuu/Lahti: CollieCafé Special: Oi niitä aikoja - teemana vanhoja muistellen.

Kesäkuu/Forssa: alustuksen aiheena pentujen syntymä ja hoito.

Huhtikuu/Kerava: alustuksen aiheena kasvattamisen haasteet.

Maaliskuu/Lahti: CollieCafé Special: rotumääritelmän tulkinta, luennoitsijana arvostettu tanskalainen collieiden erikoistuomari Charlotte Höier (kennel Swinger).

Helmikuu/Noormarkku: alustuksen aiheena sisä-, linja- ja ulkosiitos, mukana ihan oikeiden koirien oikeat sukutaulut.

CollieCafé sinun paikkakunnallesi?

Jos haluat Colliekahvilan omalle paikkakunnallesi, ota yhteyttä joko kahviloiden Facebook-sivun (@colliekahvila) kautta tai lähetä sähköpostia Päivi Kaskelle piraatin@gmail.com , niin sovitaan sopiva ajankohta.

Kahvilaa varten tarvitaan tila, johon mahtuu kokoontumaan ja mielellään istumapaikkoja osallistujille. Se voi olla koulutushalli, kahvilan kabinetti tai vastaava, kotiinsakin saa kutsua! Jos tila on kovin pieni, kahvilaan voidaan pyytää ennakkoilmoittautuminen. Tärkeintä olisi, että tila on edullinen, sillä kahvilat pyritään pitämään osallistujille ilmaisina.

Lisäksi on tietysti mukavaa, jos kahvilassa on kahvia! Sortimentteja ei tarvitse olla seitsemää. 

Jalostustoimikunta toimittaa kahviloihin alustuksen. Voit itse toivoa aihetta tai jättää sen jalostustoimikunnan päätettäväksi.