SKL pentuvälitys

(lainattu Suomen Kennelliiton sivuilta)

Suomen Kennelliiton pentuvälitys

Sivuilla näkyvät roduittain myytävänä olevat pennut. Pentueiden kohdalta pääsee tarkastelemaan rotujärjestöjen sivuja, pentujen vanhempien tietoja sekä rotumääritelmiä.

Kennelliiton pentuvälitys on kasvattajille ja pentua etsiville uusi, ilmainen palvelu. Pentuvälityksen sivuilta voi roduittain katsoa, kuinka monta rodun pentua välityksessä on ja mikä on pentujen hinta. Sivuilla näkyvät kasvattajan nimi ja postitoimipaikka. Kasvattajan kennelnimi toimii linkkinä pentuekohtaiseen listaukseen. Heti kun pennulle merkitään omistaja, se poistuu pentuvälityksen sivuilta.

Pentuekohtaisissa tiedoissa näytetään tiedot kasvattajasta, tietoja rodusta, perustiedot pentujen isästä ja emästä, tiedot pennuista sekä niiden sukutaulun 6 sukupolvea. Lisäksi palvelusta voi tarkastella pentujen isän ja emän terveystiedot, koetulokset sekä näyttelytulokset. Palvelu näyttää myös pentueen isän ja emän aiemmat pentueet ja niiden terveys- ja muut tulokset.

Kennelliiton tavoitteena on, että oikeanrotuinen koira päätyy oikealle omistajalle. Pentuvälityksen kautta koiran hankintaa harkitseva pääsee tutustumaan rotuihin, kasvattajiin ja rotujärjestöihin.