Colliepäivän paimennus Somerolla 15.9.2018

  • 01.07.2018
  • Julkaisija : Jorma Lahti
  • Kommentit: 0

Tervetuloa paimentamaan ja tutustumaan paimennuskeen Somerolle SCY Helsingin alaosaston järjestämälle paimennuskurssille Colliepäivänä 15.9.2018. Osaamistasolla ei ole väliä, jokainen koira on laitumella tai pyöröhäkissä oman kokemuspohjansa mukaan aloittelevista kisaaviin ja siltä väliltä! Ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteessa jorma.lahti (at) millakes.com. Varaa paikkasi ajoissa!

Maksuista:
Paimennuskurssin sitova hinta on 50 € / koirakko, sisältäen 60 min teoriaa ja kaksi kertaa lampailla. Kurssille mahtuu mukaan 12-18 koirakkoa. Tarvittaessa ryhmää täydennetään muunrotuisilla koirilla, mikäli ryhmää ei saada collieista täyteen ajoissa. Etusija siis ensiksi collieilla. Kuunteluoppilaat maksavat paimennuspäivästä 11 € / hlö (sis. teorian ja koulutuksen seuraamisen).

Ilmoita sähköpostilla yhteystietosi ja koirasi tiedot. Ilmoita myös mikäli tuot mukanasi kuunteluoppilaan tai useampia. Paluuviestissä tullaan ilmoittamaan maksutiedot + tieto oletko saanut varsinaisen, vai varapaikan haluamallesi päivälle. Merkitse paimennuskurssi 15.9. jo valmiiksi kalenteriin!

!!! Muistathan ilmoittaa AINA välittömästi mikäli et pääse osallistumaan varaamallesi paikalle, jotta voimme tarjota paikkaasi mahdollisesti jonossa olevalle seuraavalle varapaikkalaiselle!!!

Paimennuskurssin kulku on pääpiirteittäin seuraava:
Kokoonnumme aamulla lähempänä tapahtumaa ennalta ilmoitettuna aikana, yleensä klo 8.00 tai 8.30, paimennuskoulun pihaan. Koirat tulevat leikittää pihasta lähtevillä peltoteillä hyvin, ennen päivän virallisen ohjelman alkamista. Kerää kaikki kakat talteen. Siirtyminen kuuntelemaan luentoa klo 9.00. Kouluttajamme kertoo 60 minuutin teorian käytännön esimerkein kurssilaisille paimennusksesta. Tämän jälkeen aloitamme käytännön harjoittelun lampaiden kanssa, jokainen koira ja ohjaaja vuorollaan ja kahdesti päivän aikana. Koira kytketään aluksi liinaan, jotta selvitetään koiran suhtautuminen ja käytös paimennettavia kohtaan. Etenemme kouluttajan antamien ohjeiden mukaan koirakohtaisesti.

Paimennuslaitumelle tulee ottaa omat kakkapussit mukaan, vaikka niitä löytyy myös Paimennuskoulun piha-aitan seinältä. Kaikki jätökset tulee omistajan kerätä talteen ja toimittaa niille varattuun peltiseen kannelliseen astiaan piharakennuksen nurkalle.

Paimennuskoululla on muutama wc käytössämme ja vettä saa koirille pihassa olevasta vesipisteestä. Autot saa aika lähelle treenilaidunta, paimennuskoulun osoittamalle paikalle, eli koira voi olla odottamassa vuoroaan myös autossa: Koiran omistajan/ohjaajan tulee huolehtia auton pysyminen varjossa ja veden riittävyys juomakupissa. Sää on vaihteleva, joten kannattaa varata kelin mukainen varustus matkaan. Sadekelillä saattaa vaatteet mennä saveen, eli varaa kotimatkalle puhdasta vaatetusta. Oma tuoli, kevythäkki koiralle laitumen viereen suojapeittoineen on mukavaa extraa. Huomioithan, ettei paimennuskurssiin ei kuulu ruokatarjoilua, eli omaan repuun kannattaa varata juomaa ja evästä. Paimennusta saa valokuvata omaan käyttöön, mutta videointi ei ole luvallista.

HUOM: Mikäli olet ollut jonkin muun tilan eläinten kanssa tekemisissä 48h ennen päivää desinfioi koirasi tassut ja omat tossut ENNEN tilalle tuloa. Samoin on hyvä desinfioida ennen lähtöä tossut ja tassut mikäli olet menossa jonkin muun tilan maille 48h sisällä paimennuspäivästä. Lisätietoa lampaiden mahdollisista sairauksista löytyy Eviran sivuilta. Paimennuskoulun kotisivuilta on linkki ko. tiedostoihin. Paimennuskoulun lampaat kuuluvat Maedi-Visnan ja CAE- taudin osalta terveysluokkaan 1 ja Scarpien osalta luokkaan 2.

Ajo-ohjeet Somerolle:
http://woollandia.weebly.com/yhteystiedot.html

HUOMIOITAVAA LIIKENNEJÄRJESTELYISTÄ KOULUN PIHA-ALUEELLA:
- Tullessasi aja aina takakautta (ennen pihaporttia käänny oikealle ja heti seuraavasta vasemmalle), ei pihan läpi.
- Lähtiessä aina takakautta (samaa reittiä kuin tullessa on ohjeistettu), ei pihan läpi.
- Vältä pysäköintiä talon edessä, "kentällä" on lisää tilaa.
- Pidä kulku autotalliin vapaana.
ISO KIITOS HUOMAAVAISUUDESTA!

Jos jotain kysyttävää ilmenee, niin laittakaa postia tulemaan osoitteeseen:
jorma.lahti (at) millakes.com

Paimennusohjeisiin voi tutustua ennalta osoitteessa: http://www.paimennuskoulu.fi

Tarkempaa tietoa paimennuskurssista tullaan laittamaan kaikille paikan varanneille ja maksaneille muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa.

Paimennusterveisin,
Jorma Lahti
SCY Helao, paimennusyhdyshenkilö