Tapahtumauutiset

Paimennusviikonloppu Viroon 20.-22.4.2018

  • 12.03.2018
  • Julkaisija : Jorma Lahti
  • Kuvaaja : Mari Palgi
  • Kommentit: 0

Yhdistyksen paimennusharrastajat!

Nyt tarjoutuu erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan paimennusharrastukseen naapurimaassamme Virossa sekä hankkia paimennuselämyksiä lajin parissa kokonaisen viikonlopun ajan. SCY:n paimennustoimikunta järjestää yhteistyössä Viron kennelliiton karjakoira osaston sekä Viron lammas- ja karjakoirien yhdistyksen kanssa collieiden paimennusviikonlopun, jonka aikana tutustumme naapurimaan paimentajiin ja paimennusmahdollisuuksiin. Yhteyshenkilönämme Viron päässä toimii meille kaikille tuttu yhdistyksemme jäsen ja ulkomuototuomari Mari Palgi. Viikonlopun yhteydessä viemme naapureillemme yhdistyksemme epävirallisen paimennustaipumuskokeen heidän  käyttöönsä. Mari Palgi oli itse Suomessa asuessaan mukana SCY:n työryhmässä kehittämässä juuri nimenomaista koetta. Kouluttajaksi ja paimennustaipumuskoetuomariksi matkan ajaksi on lupautunut Kaisla-Maria Hakala, Hirvimäen tilalta. Kaisla-Maria kouluttaa usein myös Somerolla Woollandian lammastilalla, joten sitäkin kautta hän on meille monelle jo entuudestaan tuttu.

Ohjelma 20.-22.4.2018

Matkaan lähdemme Helsingistä perjantaina 20.4. klo 13.30 Tallink Star laivalla ja perillä Tallinnassa olemme klo 15.30. Tallinnan satamasta siirrymme (eläinlääkärin ja heisimatolääkitsemisen kautta) kohti Karukobaas majoituspaikkaa, joka sijaitsee tunnin ja vartin (84 km) ajomatkan päässä Tallinnasta. Kotisivut http://karukoobas.ee/ .

Perjantaina majoitumme majataloon, lenkitetään koiria ja tutustutaan isäntiimme yhteisen illallisen parissa, joka nautitaan jossain mukavassa lähiravintolassa ja samalla pääsemme tutustumaan lähemmin seutuun jossa vietämme viikonlopun.

Lauantain 21.4. käynnistämme aamiaisella ja paimennusluennolla Karukobaas majapaikassamme. Tämän jälkeen siirrymme 12 km päässä olevalle Käki-Tasmuthi Hobitalu lammastilalle, jossa tutustumme itse tilaan ja Riina Pertensin lampaisiin. Tämän jälkeen aloitamme aamupäivän paimennusharjoitukset Kaisla-Marian ohjauksessa, myös omatoimitreenaus ja varikkotyöskentelyn harjoittelu on mahdollista edistyneemmän koiran kanssa. Välissä nautimme paikallisen lounaan ja jatkamme paimennusharjoituksia iltapäivän ajan. Päivän lopuksi osallistumme kaikki paimennustaipumuskokeen järjestelyihin, jotta kaikki on valmista sunnuntaita varten. Lopuksi siirrymme majapaikkaan, jossa odottaa lämmin sauna  ja yhteisillallinen.

Sunnuntaiaamun 22.4. käynnistämme aamiaisella, jonka jälkeen siirrymme laitumelle ja aloitamme paimennustaipumuskokeet sekä niiden ohessa koemuodon tuomarikoulutukset ja koearvostelut. Edistyneemmille koirille tarjoutuu mahdollisuus koko päivän varikkoharjoitteisiin sekä omatoimi paimennukseen. Paikallisen lounaan nautimme jälleen laitumen läheisyydessä. Iltapäivällä jatkamme taipumuskokeiden vastaanottamista. Lopuksi tapahtuman päättäminen ja siirtyminen kohti Tallinnaa, viimeistään klo 17.00. Satamassa tulee olla klo 18.30, koska Tallink Megastar laiva lähtee kohti Helsinkiä klo 19.30.


Ilmoittautuminen ja maksutiedot

Viikonloppuhinta ohjelmineen on SCY:n jäsenelle 92,00 eur. Hintaan sisältyy paimennusharjoitukset yhden koiran kanssa la-su, majoitus 2 yötä Karukobaas majatalossa, 2 x aamiainen majatalossa, koirapaikka majatalossa, lounaat laitumella, lauantaisauna, lauantain yhteisillallinen majatalossa. Lisäkoira 35 eur.

Huom: Laivaliput ja matkat + perjantai-illan dinneri + oman ja koiransa vakuutusturvan jokainen osallistuja kustantaa itse. Lisäksi on mahdollisuus osallistua paimennustaipumuskokeeseen, johon osallistumisen osallistuja maksaa erikseen.

Suomalaisille paimennusharrastajille on varattu 8 paikkaa. Lajin nuoren iän vuoksi tarvitsemme lammastilalle mukaan myös edistyneempiä koirakoita Suomesta. Jos lukeudut tähän ryhmään koirasi kanssa, niin kerro ilmoittautumisen yhteydessä osaamistasonne, sekä kuinka usein ja missä olette harrastaneet paimennusta. Tapahtuma on miltei jo ovella, joten koitetaan olla kaikki ripeitä ilmoittautumisen suhteen. Kaikille paimennuspaikan saaneille tullaan lähettämään sähköpostitse vahvistus paimennuspaikan saamisesta ja samassa yhteydessä toimitetaan maksuyhteystiedot. 

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilla osoitteeseen millakes (at) gmail.com. Paikanpäälle voi saapua myös omatoimisesti, oman aikataulun mukaan, joten kerrothan tästä ilmoittautumisen yhteydessä.

Heisimatolääkitys Eviran ohjeiden mukaisesti

Heisimatolääkityksen aloittaminen käyttämällä 28 vrk:n sääntöä jossain toisessa EU-maassa → Heisimatolääkityksen voi aloittaa toisessa EU-maassa. Ensimmäinen heisimatolääkitys tulee antaa 1-5 vrk (24-120h) ennen Suomeen saapumista eläinlääkärin toimesta. (Jos kysymyksessä on toinen heisimatolääkitys ja käytätte 28 vrk:n sääntöä, riittää että lääkitys ei ole 28 vrk vanhempi).

Tulemme järjestämään Suomesta mukaan lähteneille koirille mahdollisuuden osallistua keskitettyyn heisimatolääkitykseen eläinlääkärin toimesta heti perjantai-iltapäivänä Tallinnan satamaan päästyämme. Mari Palgi on varanmnut meille valmiiksi ajan paikalliselta eläinlääkäriltä. Joten riittää, että koirasi mukana on EU-lemmikkipassi, rekisteripaperit ja halutessasi voit ottaa mukaan omat lääkkeet. EU-lemmikkipassiin tulee kirjatuksi eläinlääkärin toimesta merkintä "Regular treatment within EU or in a country using pet passport at maximum 28 d intervals (regulation 1152/2011)"


Tapaamisiin Viron puolella laitumella.

Paimennusterveisin,
SCY paimennustoimikunta

Kuvaaja: Mari Palgi