SCY epävirallinen paimennustaipumuskoe 24.11. Somerolla

  • 08.09.2019
  • Julkaisija : Jorma Lahti
  • Kommentit: 0

Ilmoittautuminen SCY:n epäviralliseen paimennustaipumuskokeeseen on avattu

*** Täynnä, varapaikkoja jaossa ***


Tervetuloa paimennustaippariin 24.11. Somerolle, Woollandian lammastilalle.

Järjestäjä SCY Helao. Tuomariksi on lupautunut Kaisla-Maria hakala. Paimennustaippariin osallistumisen alaikäraja koiralle on 6 kk, yläikärajaa ei ole.  Paimennustaipumuskokeesta ohjaaja saa kirjallisen arvion koiransa osoittamasta paimennustaipumuksesta testaushetkellä ja tulokset julkaistaan yhdistyksen www-sivuilla.

Koiran osaamistasolla ei ole väliä, eli paimennustaipumuskokeeseen saa osallistua aloittelevalla, ei lampaita koskaan nähneellä koiralla. Tuomari neuvoo omistajaa kokeen ajan, eli ennakkotietoja tai taitoja paimennuksesta ei omistajallakaan tarvita. Kokeessa keskitytään puhtaasti arvioimaan koiran taipumusta hallita paimennettavia. Paimennustaipumuskokeesta löydät tietoa tämän linkin takaa: https://www.scy.fi/collie/harrastukset/paimennus/scy-paimennustaipumuskoe.html

Ilmoittautuminen:
ilmoittautumiset taippariin otetaan vastaan sähköpostilla osoitteessa: millakes (at) gmail.com. Ilmoita sähköpostilla täydelliset yhteystietosi, koirasi omistajatiedot + KoiraNet linkki. Paluuviestissä tullaan ilmoittamaan maksutiedot + tieto oletko saanut varsinaisen, vai varapaikan. Maksu 30 eur on suoritettava välittömästi sähköpostissa mainitulle alaosaston tilille, pyydettyine viitteineen, jotta paikkavaraus on sitova. Merkitse paimennustaippari 24.11. jo valmiiksi kalenteriin!

Tarvittaessa koeryhmää täydennetään muunrotuisilla koirilla, mikäli taipparia ei saada collieista täyteen. Etusija siis ensiksi collieilla ja muunrotuiset sijoitetaan aluksi varapaikoille.

!!! Muistathan ilmoittaa AINA välittömästi mikäli et pääse osallistumaan maksamallesi paikalle, jotta voimme tarjota paikkaasi mahdollisesti jonossa olevalle seuraavalle varapaikkalaiselle!!!

Yleistä:
Paimennuslaitumelle tulee ottaa omat kakkapussit mukaan. Kaikki jätökset tulee omistajan kerätä talteen ja toimittaa niille varattuun peltiseen kannelliseen astiaan piharakennuksen nurkalle. Paimennuskoululla on muutama wc käytössämme ja vettä saa koirille pihassa olevasta vesipisteestä. Autot saa lähelle pyöröhäkkiä, paimennuskoulun osoittamalle paikalle. Koiran on hyvä odottaa vuoroaan autossa, jottei häiritse suorittavaa koirakkoa. Sää on vaihteleva, joten kannattaa varata kelin mukainen varustus matkaan. Sadekelillä saattaa vaatteet mennä saveen, eli varaa kotimatkalle puhdasta vaatetusta. Paimennustaipumuskokeen videointi ei ole luvallista.

HUOM: Mikäli olet ollut jonkin muun tilan eläinten kanssa tekemisissä 48h ennen päivää, pyydä desinfiointi ainetta koirasi tassujen ja omien kenkiesi desinfiointiin. Samoin on hyvä desinfioida ennen lähtöä tossut ja tassut mikäli olet menossa jonkin muun tilan maille 48h sisällä paimennuspäivästä. Lisätietoa lampaiden mahdollisista sairauksista löytyy Ruokaviraston (ent. Evira) sivuilta. Paimennuskoulun kotisivuilta on linkki ko. tiedostoihin.

Ajo-ohjeet Somerolle:
http://woollandia.weebly.com/yhteystiedot.html

HUOMIOITAVAA LIIKENNEJÄRJESTELYISTÄ KOULUN PIHA-ALUEELLA:
- Tullessasi aja aina takakautta (ennen pihaporttia käänny oikealle ja heti seuraavasta vasemmalle), ei pihan läpi.
- Lähtiessä aina takakautta (samaa reittiä kuin tullessa on ohjeistettu), ei pihan läpi.
- Vältä pysäköintiä talon edessä, "kentällä" on lisää tilaa.
- Pidä kulku autotalliin vapaana.
ISO KIITOS HUOMAAVAISUUDESTA!

Jos jotain kysyttävää ilmenee, niin laittakaa postia tulemaan osoitteeseen:
millakes (at) gmail.coms.com

Paimennusohjeisiin voi tutustua ennalta osoitteessa: http://www.paimennuskoulu.fi

Tarkempaa tietoa taipparista tullaan laittamaan kaikille paikan varanneille ja maksaneille viikkoa kahta ennen tapahtumaa.

Paimennusterveisin,
Jorma Lahti
SCY Helao, paimennusyhdyshenkilö