Tapahtumauutiset

SCY Helao lampailla Woollandiassa 17.7.2016!

  • 19.07.2016
  • Julkaisija : Jorma Lahti
  • Kuvaaja : Kuvaaja tuntematon
  • Kommentit: 0

Alaosaston paimennuspäivä Somerolla!


Kaikkiaan paikalle ilmoittautui kaksitoista koirakkoa, 10 collieta ja yksi sheltti sekä yksi x-rotuinen. Sää näytti tällä erää paimentajille koko kirjonsa. Saimme nauttia niin pilvipoudasta, rankkasateesta kuin auringonpaisteesta. Iltapäivää kohti sää selkeni ja luvattua ukonilmaa emme kuitenkaan saaneet seuraksemme. 

Aamu starttasi koirien lenkittämisellä läheisessä metsässä ja kokoontumisella paimennuskoulun pihaan, jossa kävimme läpi yleisiä asioita paimennukseen ja Woollandian palveluihin liittyen. Tämän jälkeen oli vuorossa maittava aamiainen, josta kiitokset jälleen keittiölle!

Varsinainen paimennus alkoi SCY:n epävirallisilla paimennustaipumuskokeilla. Petri Mannonen otti suoritukset vastaan ja Tuija Vahlroos toimi harjoitusarvostelijana. Taipumuskoeiden tulokset ovat nähtävissä intrassa

Taippareiden jälkeen siirryimme normaaleiin koulutussessioon lampailla pyöröhäkissä. Mukana oli niin aloittelevia ohjaajia koirineen, kuin useamman kerran lampailla jo käyneitä, sekä muutama pidemmälle ennättänyt koirakko, joille kouluttajamme Tuija Vahlroos antoi huomaavaisesti mahdollisuuden harjoitella isolla laitumella parikymmenpäisen lammaslauman kanssa.

Ennen lounasta saimme suoritettua yhden kokonaisen kierroksen. Iltapäivälle jäi jokaiselle koirakolle kaksi kiekkaa lampailla, paitsi taipparin suorittaneille yksi. Kaikki koirat toimivat kokemukseensa nähden hyvin päivän aikana lampailla, kerta kerralta edistyen. Kolmannella kierroksella alkoi jossain vaiheessa uupumus näkymään osalla aloittelevia koiria. Hyvä on pitää sessiot aluksi lyhyinä ja poistua pyöröstä aina hyvän hetken ja mielentilan ollessa koiralla vallalla. Näin toimimalla koira jatkaa seuraavalla kerralla sillä mielentilalla, johon edellinen kerta päättyi.

Toivoitaan, että kaikki paimennuspäivään osallistujat olimme päivän antiin ja koulutukseen tyytyväisiä, ja koimme jopa pienen paimennuskärpäsen pureman. :) Lämpimästi tervetuloa jatkossakin mukaan alaosaston tapahtumiin. Paimennusta voi harrastaa myös olemalla itse yhteydessä eri paimennuspaikkoihin ja tiedustelemalla heiltä vapaita treenivuoroja. Olkaa siis aktiivisia! Tarvittaessa voitte lähettää tiedusteluja ja kyselyjä paimennustoimikunnalle paimennukseen liittyvistä asioista intran yhteydenottolomakkeella. Autamme mielellämme ja mieluusti kuulemme myös kuinka etenette harrastuksessanne koiranne kanssa.

Lopuksi kiitokset Woollandian isäntäväelle antamastanne mahdollisuudesta tulla vieraaksenne tilallenne, sekä kouluttaja Tuijalle ja tuomari Petelle ajastanne.

Hyvää paimennuskesän jatkoa kaikille!


Paimennusterveisin,

Jorma
SCY Helao paimennusvastaava

Kuvaaja: Kuvaaja tuntematon