SCY Helao mittailemassa paimennustaipumuksia Somerolla

  • 15.06.2017
  • Julkaisija : Jorma Lahti
  • Kuvaaja : Susanna Vainionpää
  • Kommentit: 0

Paimennuskauden ensimmäinen SCY:n epävirallinen paimennustaipumuskoe on pidetty Somerolla Marika ja Kimmo Klossnerin Woollandia lammastilalla 12.6. iltakokeena. Kaikkiaan paikalle ilmoittautui 12 koirakkoa, joista yksi oli vieraileva rotu, eli sheltlanninlammaskoira. Ja upeasti vierailikin tehden täyden rivin koelomakkeelle 5-numeroita kaikissa osa-alueissa. Hieno suoritus!

Paimennustaipumuskokeen arvostelevana tuomarina toimi Marika Klossner ja tuomariharjoittelijana Kaisla-Maria Hakala Hakapaimen lammastilalta. Kaisla-Maria on alaosastolaisille jo entuudestaan tuttu tämän kevään aiemmilta 2.4. ja 6.5. SCY Helao:n järjestämiltä paimennuskursseilta Somerolla. Kaisla-Maria suoritti vaadittavat koearvostelut ja toivotaan hänen saavan arvosteluoikeudet koelajiimme lähiaikoina SCY:n hallitukselta. Toivottavasti Hakapaimenessa päästään vielä tällä kaudella mittaamaan myös paimennustaipumuksia collieilla.

Paimennuskeli oli poikkeuksellisen märkä. Emme antaneet tämän kuitenkaan vaikuttaa itse suorituksiin. Tulokset olivat kautta linjan hyvin lupaavia ja koirat toimivat sekä osoittivat taipumusta laajalti. Kiitos kaikille kokeeseen osallistujille aktiivisuudestanne. Toivottavasti saitte myös hyvän kipinän mukaanne jatkaa mielenkiintoisen lajin parissa.

Tulokset löytyy Intrasta.

Kiitokset lopuksi tuomareille Marikalle ja Kaisla-Marialle. 

Paimennusterveisin,

Jorma
SCY Helao, paimennusvastaava

   

Kuvaaja: Susanna Vainionpää