SCY Helao paimennuskurssi ja taippari 11.8.2018

  • 30.06.2018
  • Julkaisija : Jorma Lahti
  • Kommentit: 0

Tervetuloa paimentamaan Somerolle SCY Helsingin alaosaston järjestämälle paimennuspäivälle 11.8.2018.

Päivä koostuu:

  • aamupäivän SCY:n epävirallisesta paimennustaipumuskokeesta klo 09.00 - 12.00. Paimennustaipparin alaikäraja on 6 kk. 
  • ja paimennuskurssista 2 x lampailla klo 12.00 eteenpäin. 


Paimennuskurssilla koiran osaamistasolla ei ole väliä, jokainen koira on laitumella tai pyöröhäkissä oman kokemuspohjansa mukaan, aloittelevista kisaaviin ja siltä väliltä! Ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteessa millakes (at) gmail.com. Varaa paikkasi ajoissa!

Maksuista:

  • Paimennustaipumuskokeen hinta on 30 eur ja ohjaaja saa kirjallisen arvion koiransa osoittamasta paimennustaipumuksesta testaushetkellä.
  • Paimennuskurssin sitova hinta on 39 € / koirakko, sisältäen kakai kertaa lampailla.


Tarvittaessa ryhmää täydennetään muunrotuisilla koirilla, mikäli ryhmää ei saada collieista täyteen. Etusija siis ensiksi collieilla. 

Ilmoita sähköpostilla yhteystietosi, koirasi tiedot ja osallistutko taippariin ja/tai paimennuskurssille. Paluuviestissä tullaan ilmoittamaan maksutiedot + tieto oletko saanut varsinaisen, vai varapaikan. Merkitse paimennuspäivä 11.8. jo valmiiksi kalenteriin!

!!! Muistathan ilmoittaa AINA välittömästi mikäli et pääse osallistumaan varaamallesi paikalle, jotta voimme tarjota paikkaasi mahdollisesti jonossa olevalle seuraavalle varapaikkalaiselle!!!

Paimennustaipumuskokeesta löydät tietoa tämän linkin takaa: https://www.scy.fi/collie/harrastukset/paimennus/scy-paimennustaipumuskoe.html

Paimennuskurssin kulku on taasen pääpiirteittäin seuraava: Kokoonnumme lähempänä tapahtuman alkamisaikaa paimennuskoulun pihaan. Koirat tulevat leikittää pihasta lähtevillä peltoteillä hyvin, ennen päivän virallisen ohjelman alkamista. Kerää kaikki kakat talteen. Varsinainen kurssi alkaa laituymen äärellä klo 12.00 ja aloitamme käytännön harjoittelun lampaiden kanssa, jokainen koira ja ohjaaja vuorollaan ja kolmesti päivän aikana. Koira kytketään aluksi liinaan, jotta selvitetään koiran suhtautuminen ja käytös paimennettavia kohtaan. Etenemme kouluttajan antamien ohjeiden mukaan koirakohtaisesti. Edistyneemmillä koirakoilla on mahdollisuus päästä suoraan isolle laitumelle. Tästä tulee keskustella ja sopia kouluttajan kanssa. 

Paimennuslaitumelle tulee ottaa omat kakkapussit mukaan. Kaikki jätökset tulee omistajan kerätä talteen ja toimittaa niille varattuun peltiseen kannelliseen astiaan piharakennuksen nurkalle.

Paimennuskoululla on muutama wc käytössämme ja vettä saa koirille pihassa olevasta vesipisteestä. Autot saa aika lähelle treenilaidunta, paimennuskoulun osoittamalle paikalle, eli koira voi olla odottamassa vuoroaan myös autossa: Koiran omistajan/ohjaajan tulee huolehtia auton pysyminen varjossa ja veden riittävyys juomakupissa. Sää on vaihteleva, joten kannattaa varata kelin mukainen varustus matkaan. Sadekelillä saattaa vaatteet mennä saveen, eli varaa kotimatkalle puhdasta vaatetusta. Oma tuoli, kevythäkki koiralle laitumen viereen suojapeittoineen on mukavaa extraa. Huomioithan, ettei paimennuskurssiin ei kuulu ruokatarjoilua, eli omaan repuun kannattaa varata juomaa ja evästä. Paimennusta saa valokuvata omaan käyttöön, mutta videointi ei ole luvallista.

HUOM: Mikäli olet ollut jonkin muun tilan eläinten kanssa tekemisissä 48h ennen päivää desinfioi koirasi tassut ja omat tossut ENNEN tilalle tuloa. Samoin on hyvä desinfioida ennen lähtöä tossut ja tassut mikäli olet menossa jonkin muun tilan maille 48h sisällä paimennuspäivästä. Lisätietoa lampaiden mahdollisista sairauksista löytyy Eviran sivuilta. Paimennuskoulun kotisivuilta on linkki ko. tiedostoihin. Paimennuskoulun lampaat kuuluvat Maedi-Visnan ja CAE- taudin osalta terveysluokkaan 1 ja Scarpien osalta luokkaan 2.

Ajo-ohjeet Somerolle:
http://woollandia.weebly.com/yhteystiedot.html

HUOMIOITAVAA LIIKENNEJÄRJESTELYISTÄ KOULUN PIHA-ALUEELLA:
- Tullessasi aja aina takakautta (ennen pihaporttia käänny oikealle ja heti seuraavasta vasemmalle), ei pihan läpi.
- Lähtiessä aina takakautta (samaa reittiä kuin tullessa on ohjeistettu), ei pihan läpi.
- Vältä pysäköintiä talon edessä, "kentällä" on lisää tilaa.
- Pidä kulku autotalliin vapaana.
ISO KIITOS HUOMAAVAISUUDESTA!

Jos jotain kysyttävää ilmenee, niin laittakaa postia tulemaan osoitteeseen:
millakes (at) gmail.coms.com

Paimennusohjeisiin voi tutustua ennalta osoitteessa: http://www.paimennuskoulu.fi

Tarkempaa tietoa paimennuskurssista tullaan laittamaan kaikille paikan varanneille ja maksaneille muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa.

Paimennusterveisin,
Jorma Lahti
SCY Helao, paimennusyhdyshenkilö