Tapahtumauutiset

SCY Helao paimennuskurssi Somerolla 7.9.2019

  • 01.06.2019
  • Julkaisija : Jorma Lahti
  • Kommentit: 0

Tervetuloa paimentamaan Somerolle SCY Helsingin alaosaston järjestämälle paimennuskurssille 7.9.2019
Päivä koostuu: Paimennuskurssista, 2 x lampailla. Kouluttajana Tuija Vahlroos, Toimiva Koira.

Paimennuskurssilla koiran osaamistasolla ei ole väliä, jokainen koira on laitumella tai pyöröhäkissä oman kokemuspohjansa mukaan, aloittelevista kisaaviin ja siltä väliltä! Ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteessa millakes (at) gmail.com. Varaa paikkasi ajoissa!

Maksuista: Paimennuskurssin sitova hinta on 39 € / koirakko, sisältäen kaksi kertaa lampailla.

Tarvittaessa ryhmää täydennetään muunrotuisilla koirilla, mikäli ryhmää ei saada collieista täyteen. Etusija siis ensiksi collieilla. Mukaan mahtuu 12-16 koirakkoa.

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen: millakes (at) gmail.com. Paluuviestissä tullaan ilmoittamaan maksutiedot + tieto oletko saanut varsinaisen, vai varapaikan. Merkitse paimennuskurssi 7.9. jo valmiiksi kalenteriin!

!!! Muistathan ilmoittaa AINA välittömästi mikäli et pääse osallistumaan varaamallesi paikalle, jotta voimme tarjota paikkaasi mahdollisesti jonossa olevalle seuraavalle varapaikkalaiselle!!!

Paimennuskurssin kulku on pääpiirteittäin seuraava: Kokoonnumme klo 8.30 paimennuskoulun pihaan. Koirat tulevat leikittää pihasta lähtevillä peltoteillä hyvin, ennen päivän virallisen ohjelman alkamista. Kurssi alkaa laitumen äärellä klo 09:00 ja aloitamme käytännön harjoittelun lampaiden kanssa, jokainen koira ja ohjaaja vuorollaan ja kahdesti päivän aikana. Koira kytketään aluksi liinaan, jotta selvitetään koiran suhtautuminen ja käytös paimennettavia kohtaan. Etenemme kouluttajan antamien ohjeiden mukaan koirakohtaisesti. Edistyneemmillä koirakoilla on mahdollisuus päästä suoraan isolle laitumelle. Tästä tulee keskustella ja sopia kouluttajan kanssa.

Paimennuslaitumelle tulee ottaa omat kakkapussit mukaan. Kaikki jätökset tulee omistajan kerätä talteen ja toimittaa niille varattuun peltiseen kannelliseen astiaan piharakennuksen nurkalle.

Paimennuskoululla on muutama wc käytössämme ja vettä saa koirille pihassa olevasta vesipisteestä. Autot saa aika lähelle treenilaidunta, paimennuskoulun osoittamalle paikalle, eli koira voi olla odottamassa vuoroaan myös autossa: Koiran omistajan/ohjaajan tulee huolehtia auton pysyminen varjossa ja veden riittävyys juomakupissa. Sää on vaihteleva, joten kannattaa varata kelin mukainen varustus matkaan, eteenkin kumisaappaat. Sadekelillä saattaa vaatteet mennä muutoinkin saveen, eli varaa kotimatkalle puhdasta vaatetusta. Oma tuoli, kevythäkki koiralle laitumen viereen suojapeittoineen on mukavaa extraa. Huomioithan, ettei paimennuskurssiin ei kuulu ruokatarjoilua, eli omaan repuun kannattaa varata juomaa ja evästä. Paimennusta saa valokuvata omaan käyttöön, mutta videointi ei ole luvallista.

HUOM: Mikäli olet ollut jonkin muun tilan eläinten kanssa tekemisissä 48h ennen päivää desinfioi koirasi tassut ja omat tossut ENNEN tilalle tuloa. Samoin on hyvä desinfioida ennen lähtöä tossut ja tassut mikäli olet menossa jonkin muun tilan maille 48h sisällä paimennuspäivästä. Lisätietoa lampaiden mahdollisista sairauksista löytyy Eviran sivuilta. Paimennuskoulun kotisivuilta on linkki ko. tiedostoihin.

Ajo-ohjeet Somerolle:
http://woollandia.weebly.com/yhteystiedot.html

HUOMIOITAVAA LIIKENNEJÄRJESTELYISTÄ KOULUN PIHA-ALUEELLA:
- Tullessasi aja aina takakautta (ennen pihaporttia käänny oikealle ja heti seuraavasta vasemmalle), ei pihan läpi.
- Lähtiessä aina takakautta (samaa reittiä kuin tullessa on ohjeistettu), ei pihan läpi.
- Vältä pysäköintiä talon edessä, "kentällä" on lisää tilaa.
- Pidä kulku autotalliin vapaana.
ISO KIITOS HUOMAAVAISUUDESTA!

Jos jotain kysyttävää ilmenee, niin laittakaa postia tulemaan osoitteeseen:
millakes (at) gmail.coms.com

Paimennusohjeisiin voi tutustua ennalta osoitteessa: http://www.paimennuskoulu.fi

Tarkempaa tietoa paimennuskurssista tullaan laittamaan kaikille paikan varanneille ja maksaneille ennen tapahtumaa.

Paimennusterveisin,
Jorma Lahti
SCY Helao, paimennusyhdyshenkilö