Collieille tokorinki vuonna 2020

  • 25.10.2019
  • Julkaisija : Ilona Karjalainen
  • Kuvaaja : Anni Rask
  • Kommentit: 0

SCY:n Tokotoimikunta perustaa vuodelle 2020 collieille tokoringin, jonka tavoitteena on saada useampia collieita tottelevaisuuskokeiden ylempiin (VOI/EVL) luokkiin. Tokorinki kokoontuu yhteisiin koulutuspäiviin noin joka toinen kuukausi, koulutuspäiviä pyritään pitämään eri puolilla Suomea.

Yhteiset koulutuspäivät painottuvat ulkokauteen, jotta kustannukset pysyvät kohtuullisina. Koulutuspäivistä enintään kaksi pidetään hallissa. Ringille perustetaan Facebook-ryhmä, jossa rinkiläiset saavat vertaistukea, voivat julkaista videoita treeneistä ja kysellä neuvoja ympäri vuoden. Tokoringin vetäjänä toimii vuonna 2020 TOKOn ylituomari Kaarina Pesonen.

Ringin aloituspäivä on lauantai 21.3.2020 Jyväskylässä, Koirakeskus Haukkuvaaran lämpimässä hallissa. Seuraavat koulutukset ovat touko-,
heinä- ja syyskuussa, sekä mahdollisesti loppuvuodesta pidetään toinen hallikoulutus. Koulutuspäivien hinta on noin 20-30 €/päivä, jolla katetaan kustannukset.

Tokorinkiin valitaan mukaan 12 koirakkoa. Aloitusvuonna tokorinkiin haetaan ensisijaisesti koirakoita, jotka joko ovat jo lähes koevalmiita tai ovat jo osallistuneet kokeisiin ja ovat valmiita sitoutumaan tokoringin toimintaan. Vapaamuotoiset hakemukset esittelyineen 15.1.2020 mennessä Kaarinalle osoitteeseen downmoore@kotinet.com.

Teksti: Kaarina Pesonen
Kuvaaja: Anni Rask