Uutiset

Savo-Karjalan ao:n colliekilpailut 2018

  • 14.11.2018
  • Julkaisija : Ilona Karjalainen
  • Kuvaaja : Anni Rask
  • Kommentit: 0

Colliekilpailut vuonna 2018 Savo-Karjalan alaosaston alueella asuville collieille!

Colliekilpailut on tarkoitettu SCY - FCF ry:n jäsenille, joiden väestökirjalain mukainen kotipaikka on Suomi.
Noudatamme täysin samoja sääntöjä ja pistetaulukoita kuin pääyhdistyksellä. Säännöt ja pistetaulukot löytyvät kokonaisuudessaan SCY:n intranetistä (klikkaa linkkiä).

Näyttelycollie-, veteraanicollie-, pentucollie- ja jalostuscolliekilpailu on tarkoitettu erikseen sileä- ja pitkäkarvaisille, erikseen sekä uroksille että nartuille. Käyttöcollie-, vetocollie-, tokocollie-, rally-tokocollie-, paimennuscollie-, pelastuscollie- ja agilitycolliekilpailussa molemmat rodut kilpailevat eri kilpailuissa, mutta sukupuolet samoissa sarjoissa, esim. sk. urokset ja sk. nartut samassa sarjassa. Kasvattajakilpailu on tarkoitettu erikseen sileä- ja pitkäkarvaisille collieille.

Pentujen pisteet lasketaan veteraanitaulukon mukaan ( esim. PU3 = PEK3 ). Monitoimicollie -kilpailussa molemmat rodut ja molemmat sukupuolet kilpailevat samassa sarjassa. Monitoimicollie-kilpailu on muutettu nyt kiertopalkintoajan päätyttyä normaaliksi vuosittaiseksi kilpailuksi. Monitoimicollien palkinnosta pääsee kilpailemaan, kun tuloksia on vähintään kahdesta eri lajista: näyttely pu/pn-sijoitus, toko, käyttö, veto, agility, paimennus, rally-toko, pelastus (paras tulos/ laji). Monitoimicollie-kilpailussa käytetään kasvattaja/jälkeläiskilpailun taulukoita lajien pisteytysten osalta. Lisäksi jaetaan kiertopalkinnot: Taika-malja vuoden sileäkarvaiselle näyttelycollielle sekä Vuoden pitkäkarvainen näyttelycollie.

Kaikki vuonna 2018 valionarvon (kansainväliset ja Suomen valiot, kaikista lajeista) saaneet palkitaan. Valionarvon on oltava vahvistettu vuonna 2018 ja näkyvillä KoiraNetissä. Ilmoita koirasi valioitumisesta pisteiden lähettämisen yhteydessä.

Lähetä tulokset viimeistään tiistaina 1.1.2019 sähköpostilla osoitteeseen annirask[at]outlook.com. (Korvaa at @-merkillä.) Myöhässä lähetettyjä tuloksia ei huomioida.

Palkintoja ei postiteta, vaan ne on joko itse haettava tai sovittava, kuinka ne toimitetaan. Palkinnot jaetaan vuosikokouksen yhteydessä 19.1.2019 Kuopiossa. Palkintoja jaetaan yksi diplomi ja palkinto koiraa kohden (lukuunottamatta Monitoimicollie-kilpailua), myös mikäli
koira on voittanut useamman kilpailusarjan.

Teksti: Ilona Karjalainen
Kuvaaja: Anni Rask