Uutiset

Tervetuloa Intran käyttäjäksi * Päivitetty *

  • 05.04.2016
  • Julkaisija : Jorma Lahti
  • Kuvaaja : Jorma Lahti
  • Kommentit: 0

Intra on valmis vastaanottamaan jäsenet palveluidensa piiriin!


Hallituksen kokousti 30.8. Nukarissa ja teki päätöksen avata Intra jäsenistön käyttöön 1.9.2015 alkaen. Pieniä puutteita ja kehittämisasioita varmasti löytyy, mutta vain kunnon käytöllä ja "tuotantotestauksella" ne ongelmakohdat selviää ja pääsemme mahdollisía puutteita korjaamaan palveluntoimittajan kanssa.

Käyttöönottoa tukee erittäin pieni työryhmä, joka koostuu kolmesta yhdistyksen jäsenestä. Mahdollisia ongelmia / muutoksia kohdatessasi tutustu ensin tämän uutisen loppuosassa olevaan FAQ-taulukkoon, josko sieltä löytyy pikainen apu. Toivomme, että kaiki yhteydenottopyynnöt laitetaan meille ensisijaisesti ylläpidon yhteydenottolomakkeella. Puramme lähettämiänne pyyntojä saapumisjärjestyksessä. Helpoimmat ratkaistaan nopeasti, mutta vaikeimmissa saattaa mennä oma aikansa. 

Intrahanke on ollut suuri ponnistus yhdistyksellemme. Otetaan se nyt pitkän odotuksen jälkeen laajasti käyttöön työryhmissä, toimikunnissa, alaosastoissa ja eteenkin jäsenistön keskuudessa. Liikkeelle lähtö voi takerrella hieman, mutta uskon meidän kaikkien oppivan vain tekemällä ja toisiamme tukemalla. Kaikille toimikuntien ja alaosastojen ylläpitäjille on perustettu oma Facebook-ryhmä, jossa voi myös esittää kysymyksiä, jakaa tietoa ja myös opastaa toisiamme.

HUOM: 5.9. on muutettu yhdistyksen sisäisten tietojen näkyvyys julkiselta www-puolelta vain intran puolelle näkyväksi (intranet ideologian mukaisesti). Sivut nähdäkseen tulee käyttäjän kirjautua intranettiin. 

HUOM: 25.4. on siirretty kaikki "Tulokset" julkiselta puolelta intran puolelle näkyväksi. Sivut nähdäkseen tulee käyttäjän kirjautua intranettiin.


Toimihenkilöiden kohdalla saattaa tulla esiin pieniä kirjautumisongelmia, mutta ilmoittakaa havaitsemistanne ongelmista heti ilmoituslomakkeella ylläpitoon. Rivijäsenten kohdalla ovat tunnistautumiset menneet tähän saakka erinomaisesti ja vain muutamia tukipyyntöjä on saapunut ylläpidon käsiteltäväksi. Lähtökohtaisesti, jos osoitetiedot ovat olleet Lasermassa ajan tasalla, niin tunnistautuminen ja kirjautuminen sivustolle on onnistunut hyvin.

Kuinka alkuun? Intraan tunnistautumiseen ja kirjautumiseen tarvitset toimivan tietoliikenneyhteyden, internet-selaimen ja Colliesanomien takakannen osoitetiedot sekä 5 minuuttia aikaa lukeaksesi ao. linkissä olevan ohjeen ja toimimalla sen mukaan. 

Eipä muuta kuin seuraavaksi etsimään Colliesanomat lehti. Tunnistautumaan SCY Intraan, muokkaamaan omat tiedot kohdilleen ja käyttämään sen jälkeen palveluita. Vaikkapa ilmoittamalla jalostusuroksen, muokkamalla kasvattajailmoituksen tai ilmoittamalla syntynen pentueen välitykseen. :)

Linkki kirjautumis ja tunnistautumisohjeeseen.

Yhteistyöterveisin,
SCY www-työryhmä

FAQ taulukko:

Ongelma Toimenpide 1 Toimenpide 2
Jos olet toimihenkilö, toimikunnassa tai alaosastossa ja jäsennumeroasi ei hyväksytä Mene intraan kirjautumissivulle ja klikkaa hiirellä "Unohditko salasanasi" linkkiä. kirjoita kenttään sähköpostiosoite, joka näkyy kotisivun organisaatiosivulla (ts. hallituksen tai toimikunnan kokoonpano) ja klikkaa "Palauta" > saat sähköpostiin jatko-ohjeet. Jos toimenpide 1 ei toiminut, niin tee ohjeen mukainen yhteydeottopyyntö ylläpitoon.
Jäsennumeroani ei hyväksytä Tarkista oletko maksanut SCY:n jäsenmaksun helmi-huhtikuussa. Jos et ole, liity uudelleen tästä linkistä Jos olet, tee ohjeen mukainen yhteydeottopyyntö ylläpitoon ja liitä mukaan liite jäsenmaksustasi + kerro millä jäsennumerolla koitit tunnistautua.
Postinumeroani ei hyväksytä Oletko muuttanut? Jos olet, niin tee ensitilassa osoitteenmuutos nykyisestä osoitteestasi Lasermaan.
Intraan pääset tunnistautumaan vanhalla postinumerolla ja jäsennumerollasi. 
Jos et ole muuttanut, tee ohjeen mukainen yhteydeottopyyntö ylläpitoon. Selvittelemme ongelmaa lisää. Muista ilmoittaa ylläpidolle millä jäsennumerolla ja postinumerolla koitit tunnistautua.
Jäsennumeroa ja postinumeroa ei hyväksytä  Koita kirjautua intraan sähköpostiosoitteellasi Jos et muista salasanaa, klikkaa "Unohditko salasanasi" linkkiä kirjautumissivulla.
Pyydetään tarkistamaan käyttäjätunnus ja salasana Luultavasti olet jo kirjautunut aiemmin intraan, mutta nyt kirjoittamasi tiedot eivät ole oikein. Tee ohjeen mukainen yhteydeottopyyntö ylläpitoon ja liitä mukaan käyttäjätunnus jolla yritit kirjautua. Jos et muista salasanaa, klikkaa "Unohditko salasanasi" linkkiä kirjautumissivulla.

Tein kasvattajailmoituksen, mutta yhteystiedot ei tule näkyviin?

Tee ohjeen mukainen yhteydeottopyyntö ylläpitoon ja pyydä ylläpitoa liittämään sinut Kasvattajat-ryhmään.
Sain virheilmoituksen: "Syötettyjä tietoja ei löydy järjestelmästä. Kirjoitithan ne varmasti oikein?" Tarkista, että kirjoitit postinumeron ja jäsennumeron pyydettyyn kenttään ja oikein. Jos ei tunnistautuminen onnistu, tee ohjeen mukainen yhteydeottopyyntö ylläpitoon. Muista ilmoittaa ylläpidolle millä jäsennumerolla ja postinumerolla koitit tunnistautua.
En löydä etsimääni sivua sivustolta?  Varmista, että olet kirjautunut Intraan. Julkisen www-sivun puolella ei enää näy yhdistyksen sisäisiä sivuja. Tunnistaudu annettujen ohjeiden mukaan intraan (linkki ohjeeseen yllä) + Kirjaudu intraan ja lomakkeet ovat jälleen saatavilla
Olen unohtanut salasanani. Siirry kirjautumissivulle ja klikkaa linkkiä "Unohditko salasanasi? Jos toimenpide 1 ei toiminut, niin tee ohjeen mukainen yhteydeottopyyntö ylläpitoon.
Intran käyttäjätunnus? Intran käyttäjätunnuksena käytetaan järjestelmään syöttämääsi sähköpostiosoitetta Jos toimenpide 1 ei toiminut, niin tee ohjeen mukainen yhteydeottopyyntö ylläpitoon.
Nimeni on muuttunut Kirjautumaalla Intraan pääset itse muokkaamaan tietojasi ja sitä kautta muuttamaan nimesi. Lisäksi laita Lasermalle tieto muutoksesta, jotta lehti saapuu jatkossa oikealla nimellä perille.
Kotisivuni ei näy? Muista lisätä kotisivusi osoitteen eteen http:// Jos toimenpide 1 ei toiminut, niin tee ohjeen mukainen yhteydeottopyyntö ylläpitoon.

Kuvaaja: Jorma Lahti