Yhdistyksen tarkoitus

Yhdistyksen tarkoituksena on Suomen Kennelliitto - Finlands Kennelklubben ry:n, Suomen Palveluskoiraliitto ry:n, Suomen Agilityliitto ry:n ja Suomen Valjakkourheilijoiden liitto ry:n jäsenyhdistyksenä herättää harrastusta collierotuihin, edistää rotujen jalostamista ja oikeata kasvatusta sekä toimia näiden koirarotujen harrastajien yhdyssiteenä. Yhdistyksen toiminta käsittää koko maan.

Alaosastot

Alaosastojen toiminnan tarkoituksena on edistää rodun asiaa järjestämällä erilaisia koulutuksia ja tapahtumia, sekä jakamalla tietoa colliesta ja sen kanssa elämisestä sekä harrastamisesta. Jokainen jäsen on tervetullut mukaan tähän tärkeään ja jäsenistölle läheisimpään toimintaan.

Toimikunnat, työryhmät ja yhdyshenkilöt

Toimikunnat, työryhmät ja yhdyshenkilöt koordinoivat ja edistävät oman lajinsa/vastuualueensa toimintaa yhdistyksessä sekä jakavat siitä tietoa. Toimikunnat kehittävät yhteistyötään alaosastojen kanssa avustamalla alaosastoja erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisessä sekä antamalla asiantuntemuksensa alaosastojen käyttöön. Toimikunnat kokoavat joukkueet mestaruuskisoihin avustaen mestaruuskisojen järjestelytehtävissä. Toimikunnat ja työryhmät pyrkivät järjestämään mahdollisuuksien mukaan myös epävirallisia kilpailutapahtumia (mm. PK, agility, toko), paimennustaipumuskokeita ja koulutustilaisuuksia sekä leirejä.

Tiedotus

Colliesanomat

Colliesanomat on Suomen Collieyhdistys ry:n virallinen tiedotuskanava. Colliesanomat ilmestyy neljä (4) kertaa vuodessa. Colliesanomien painosmäärä on suhteutettu yhdistyksen jäsenmäärään. Lehden postitus aloitetaan uusille jäsenille aina seuraavasta numerosta alkaen siitä lukien kun yhdistyksen hallitus on hyväksynyt uudet yhdistyksen jäsenet kokouksessaan.

Kotisivut ja intranet

Kotisivuilta ja intranetistä www.scy.fi löytyy tietoa collierodusta ja collieyhdistyksen ja alaosastojen toiminnasta.