Kymen ao

Kymenläänin alaosaston historiaa

Kymenläänin alaosaston perustava kokous pidettiin 5.3.1978 Luumäellä. Läsnä oli 26 innokasta SCY:n jäsentä Kymenläänin alueelta. Reijo Tuovinen edusti kokouksessa SCY:tä. Alaosasto oli tuolloin maantieteellisesti laajempi, alue ulottui Pyhtäältä lähes Savonlinnaan saakka. Iitti, Jaala ja Suomenniemi olivat alueen pohjoisimmat kunnat. Tämä aluejako oli voimassa n. 30 vuotta, kunnes itäiset alueet Luumäeltä alkaen eriytyivät omaksi alaosastokseen.

Alusta alkaen alaosato on ollut hyvin aktiivinen. Alkuaikoina on järjestetty mm. kerhoiltoja, kesäleirejä, match showta sekä jalostustarkastuksia. Nykyään pyrimme järjestämään vuosittain luonnetestin sekä vaihtelevasti muuta toimintaa. Tätä muuta toimintaa ovat esimerkiksi jalostustarkastukset, lajiintutustumispäivät, valokuvauspäivät, yhteislenkit, näyttelytreenit sekä match showt. Aina vuoden päätteeksi vietämme alaosaston yhteiset pikkujoulut.

Otamme myös ideoita ja toiveita vastaan! Kerro meille, esimerkiksi sähköpostitse, mitä haluaisit tehdä colliesi kanssa.

Tapahtumien tiedotuskanavana toimii Alaosastomme omat Facebook- sivut: SCY – Kymen Alaosasto.

Kaikki Kymenlaakson alueella asuvat Suomen Collieyhdistyksen jäsenet kuuluvat automaattisesti myös Kymenlaakson alaosastoon. Tavoitteenamme on järjestämään alueen jäsenille paljon erilaista toimintaa ympäri vuoden. Mikä olisikaan ihanempaa kuin viettää aikaa yhdessä hyvässä hengessä, rakkaan rotumme parissa.

Nähdään tapahtumiemme merkeissä!

Hallitus 2021