Kymen ao

Olet alaosastomme jäsen kun liityt Suomen Collieyhdistykseen ja asut toiminta-alueellamme. Jäsenenä voit osallistua kaikkien alaosastojen järjestämiin tapahtumiin. Tule mukaan vaikuttamaan ja järjestämään kanssamme toimintaa mahdollisimman monipuolisesti kaikille collieharrastajille. Tavoitteena on viettää aikaa yhdessä iloista vapaa-aikaa Collie-rodun parissa.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Puheenjohtaja Ronja Hyvärinen
Varapuheenjohtaja, tiedottaja Karita Raitanen
Sihteeri Heli Kaikkonen
Rahastonhoitaja Stina Muuri
Jäsen Emmi Korhonen
Jäsen Miia Hirvonen
Jäsen Jonna Viljakainen
Jäsen Joni Puranen
Varajäsen Säde Viljanen
Varajäsen Antti Ukkola

Historiaa

Kymenläänin alaosaston historiaa

Kymenläänin alaosaston perustava kokous pidettiin 5.3.1978 Luumäellä. Läsnä oli 26 innokasta SCY:n jäsentä Kymenläänin alueelta, SCY:n edustajana kokouksessa oli Reijo Tuovinen. Alaosaston alue ulottui Pyhtäältä lähes Savonlinnaan saakka. Alueen pohjoisimmat kunnat olivat Iitti, Jaala ja Suomenniemi.

Kolmenkymmenen vuoden toiminnan jälkeen Kymenläänin alaosaston itäiset alueet Luumäeltä alkaen eriytyivät omaksi alaosastokseen. Vuoden 2008 alusta alkaen Kymen alaosaston alue on seuraava:

Kymenläänin alaosaston puheenjohtajat:

- 1978-1979   Tuulia Aaltonen
- 1980            Anja Alvasto
- 1981-1989   Tuulia Aaltonen
- 1990-1991   Laila Pessa
- 1992-1995   Raija Korte
- 1996            Leena Kantanen
- 1997            Arja Kiiveri
- 1998-1999   Pirjo Jokinen
- 2000-2002   Sari Kupiainen
- 2003-2004   Annemari Salminen
- 2005-2006   Merja Räsänen
- 2007-2012   Annemari Salminen
- 2013-           Sanna Partanen

Alaosasto on alusta alkaen järjestänyt kesäleirejä, kerhoiltoja, Match Show-tapahtumia, yhteisiä silmätutkimuksia ja jalostustarkastuksia. 80-luvulla Haukkulaakson collieleiri oli yksi collieihmisten merkittävistä tapahtumista aina kesäisin. Ihmisiä oli mukana kymmenittäin ympäri Suomen. Kesäleiriltä voi mainita perinteisen, vuosittain pidettävän PK-kaupunkiottelun (tottelevaisuusosa), jonne ovat tervetulleita myös Kymenläänin ulkopuoliset joukkueet. Kilpailu kuuluu leiriohjelmaan edelleenkin.

Yritämme koko ajan virkistää alaosaston toimintaa järjestämällä tilaisuuksia, joihin jokainen collieomistaja voisi osallistua. Match Show -tapahtumia on järjestetty vuosittain useita ja paimennustakin on kokeiltu Kausalassa ja Ruotsinpyhtäällä.. Lisäksi on järjestetty ja tullaan järjestämään useita trimmauskursseja pitkäkarvaisille collieille, jalostustarkastuksia, talvi- ja kesäpäiviä, kesäleirejä, tokopäiviä, agilitypäiviä, vaelluksia, pelastuskoirapäiviä, luentoja, pikkujouluja, sekä järjestetty mahdollisuuksien mukaan collielenkkejä. Viime vuosina on järjestetty myös 1-2 luonnetestiä vuosittain.