Paimennus

Collieiden esivanhemmat toimivat lammaspaimenina Brittein saarten karuilla ylängöillä ja ensimmäiset Suomeen tuodut collietkin tulivat työkoiriksi. Vaikka nämä tehtävät ovat sittemmin vähentyneet ja colliesta on tullut monipuolinen seura- ja harrastuskoira, paimennustaipumus ei ole täysin hävinnyt.  Perinnöllisten taipumusten ja suotuisten olosuhteiden kohdatessa on edelleen mahdollista saada colliesta näppärä apulainen tilalle tai mukava kaveri paimennusharrastukseen. Monet Collieyhdistyksen alaosastot ovat järjestäneet  jo pitkään paimennuspäiviä alueillaan. Jäsenet ovat päässeet tätä kautta koiriensa kanssa tutustumaan paimennukseen. 

Collieilla on oikeus kilpailla virallisissa FCI Traditional Style -paimennuskokeissa ja paimennusvalioitakin löytyy jo molemmista karvanlaaduista. Collieilla on myös oma epävirallinen paimennustaipumuskoe.

Paimennuspaikat kartalla

Paimennustoimikunta ylläpitää karttaa Suomessa toimivista paimennuspaikoista, joissa colliet voivat harrastaa paimennusta. Jos tiedät tilan, joka puuttuu kartalla, ota yhteyttä paimennustoimikuntaan.

Paimennustoimikunta

Collieyhdistyksen paimennustoimikunta on paimennusta aktiivisesti harrastavista jäsenistä koostuva hallituksen alainen toimikunta, jonka tehtävänä edistää paimennusharrastuksen edellytysten lisäämistä jäsenille. Toimikunta myös kannustaa alaosastoja ja kasvattajia edesauttamaan harrastusta omilla tahoillaan. Toimikunnan yhteystiedot löydät omalta sivultaan.