Agilityn SM-kisoissa colliemenestystä!

5.9.2023

Palataan vielä hetkeksi elokuun lopulle, kun reilu viikko sitten (25.-27.8.) kilpailtiin Jyväskylässä agilityn Suomenmestaruuskisat! Perjantain etkokilpailuissa, lauantain yksilökisoissa sekä sunnuntain joukkuekisoissa kilpaili tänäkin vuonna useita collieita, vaikka rotujärjestöllä ei omaa edustusjoukkuetta tänäkään vuonna ollutkaan:

⭐️ perjantain ennakkokilpailuissa collieita oli mukana 10 pitkäkarvaista ja 4 sileäkarvaista. Etkokisat ovat tavalliset kisapaikalla järjestettävät kisat, joilla pääsee ottamaan tuntumaa SM-kisapaikan esteisiin ja alustaan ja pahinta jännitystä pois.

⭐️ lauantain yksilökarsintoihin eli varsinaiselle SM-radalle (95 koirakkoa) osallistui 5 pitkäkarvaista ja 3 sileäkarvaista. Karsintaradalla pk nartut April (Maple Yard Quick-Step), ohj. Tuulimari Kaikkonen, Clara (Twilight Moon Quality Quema), ohj. Sara Uimonen sekä sileäkarvainen narttu Buffy (Judy’s Magician River Queen), ohj. Olga Schmidt, tekivät nollatuloksen eli puhtaan radan!

⭐️ yksilökisojen finaaliradalle (40 koirakkoa) lauantai-iltana pääsi karsinnoista 5 collieta, 3 pitkäkarvaista ja 2 sileäkarvaista. April ja Tuulimari taistelivat jälleen nollatuloksen sijoittuen finaaliradalla sijalle 17 ja yhteistuloksissa sijalle 18./95! Buffy ja Olga puolestaan tulivat finaaliradan 5-tuloksella sijalle 21 ja yhteistuloksissa sijalle 17!

⭐️ Yksilökisojen parhaiten pärjännyt collie oli sk narttu Vivian (Cinnaberry’s Shambhala, kuvassa), ohj. Mari Nousiainen, jotka karsintaradan 5-tuloksella ja finaaliradan nollalla sijoittuivat finaalissa seitsemänsiksi ja lopulta yhteistuloksissa sijalle SM9!

⭐️ sunnuntain joukkuekilpailuissa nähtiin collieita useammassa joukkueessa - pitkäkarvaisia kisaili 9 ja sileäkarvaisia 4. Joukkueen koko on 4 koirakkoa/kokoluokka/seura, ja yksilöfinaalien tavoin ensin juostaan karsintana hyppyrata. Karsintaradan puhtaasti juoksivat sk narttu Martta (Diamondfox Mademoiselle Feérie) ja Emmi Isoniemi LAKKEn joukkueessa, pitkisnartut Nessa (Maple Yard Latinka) ja Hermanni Harju TAMSK ry:n joukkueessa, April (Maple Yard Quick-Step) ja Tuulimari Kaikkonen KSSK ry:n joukkueessa sekä Äksy (Maple Yard Vulgar Display) ja Anni Joronen PoKSin ja PARTin yhteisjoukkueessa. Hermannin ja Nessan edustama Tampereen Seudun Koiraharrastajat voittivat joukkuekarsintaradan ja sijoittuivat finaalissa sijalle SM7!

⭐️ Collieyhdistys onnittelee ja kiittää ihan jokaista collieohjaajaa rotujemme lipun pitämisestä korkealla! Jo agi-SM:iin mukaan pääseminen on upea saavutus 🙌👏

Kuva: Irene Erling, Vivian yksilöfinaaliradalla.