Hallituksen kokouskuulumisia 4/2020

15.4.2020

Hallitus kokoontui nettikokoukseen 13.4.2020 GoToMeeting-palveluun.

Koronaviruksen aiheuttama maailmanlaajuinen poikkeustilanne vaikuttaa paljon meidänkin yhdistyksemme toimintaan. Tällä hetkellä taloustilanne on hyvä, mutta keskusteltiin että koronan aiheuttama työttömyys ja taloudellinen epävarmuus tulee tuomaan vaikeuksia myös yhdistyksille.

Jäsenistöltä oli tullut esitys rahainkeruusta yhdistyksen toiminnan edesauttamiseksi. Keskusteltiin asiasta ja todettiin, että ei voida vain pyytää jäseniä lahjoittamaan rahaa, vaan rahankeruu vaatisi poliisilta luvat. Toki kuka tahansa jäsen voi toki maksaa yleistilille haluamansa lahjoituksen, säännöt eivät sitä estä. Mikäli tällaista halukkuutta jäsenistöstä löytyy, voi lahjoitussummat osoittaa yhdistyksen tilille: FI21 5190 0520 0321 77. Pienikin summa voi olla iso apu, jos tähän tarttuu useampi jäsen. Iso kiitos kaikille jotka haluavat avustaa yhdistyksen toimintaa!

Hallitus joutui tekemään päätöksen kevätvuosikokouksen perumisesta, koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilan vuoksi. Virallinen ja yhdistyslain mukainen perumisilmoitus lähtenyt 7.4. postissa ja osalle sähköpostitse (heille jotka antoivat itse nimenomaisen luvan toimittaa ko. kirje mailitse, jotta yhdistys säästi postituskuluja).

Koronaviruspeidemian aiheuttama poikkeustila jatkuu ja yli 10 hengen kokoontumiset kielletty ainakin 13.5. asti. SCY:n hallitus seuraa tilannetta ja tekee tarvittavia päätöksiä kesän tapahtumien suhteen kun uutta tietoa saadaan.

Colliekisojen 2019 palkinnot postitetaan lähiaikoina niille, jotka ovat itse tarjoutuneet maksamaan postituskulut. Palkittaville on lähetetty asiaa koskien sähköpostia. Toistaiseksi palkinnot eivät ole saapuneet kaiverruksesta/painosta vielä toimistoonkaan asti.

Sihteeri ottaa yhteyden alaosastoihin rotumestaruuskisojen osalta. Tilanne aiheuttaa epävarmuutta, koska ei voida ennustaa milloin ko. tapahtumille on järjestämislupa. Kesän tapahtumien siirtyminen (kesäkuun PK-mestikset, heinäkuun toko ja agi) on nyt jo melko todennäköistä ja näille etsitään vaihtoehtoisia toteuttamistapoja.

Keskusteltiin pienistä epäjohdonmukaisuuksista toimikuntien kokoonpanoissa, ja pyydetään selvityksiä, sekä päivitetään toimiohjeet ajan tasalle.

Uudet nettisivut etenevät, muistutettava alaosastoja ottamaan materiaalinsa talteen vanhoilta. Päätettiin että yhdistyksen pentuvälitykseen otetaan vain jo syntyneet pennut.

JTO:iden paperiversioiden tilausaikaa jatketaan, koska jakaminen kevätvuosikokouksessa jää toteutumatta. Myös vähäinen tilausten määrä ihmetyttää. Jaksavatko kaikki kasvattajat/urosten omistajat lukea JTO:t sähköisenä versiona – vai jääkö tämä tieto saamatta kokonaan, mikä on huolestuttava vaihtoehto.

Keskusteltiin jäsenkasvattajista ja kasvattajista jotka eivät ole rotujärjestön jäseniä. Kasvattajan tulisi olla kiinnostunut kasvattamastaan rodusta, ja tietotaidon ylläpitämiseksi jäsenyys on välttämätön. Tämän vuoksi myös Kennelliitto myöntää alennusta rekisteröintimaksuihin rotujärjestön jäsenille. Koska tätä asiaa käytetään myös vilpillisesti sekä mainonnassa että pentuja rekisteröidessä, päätimme ryhtyä toimenpiteisiin asiassa.

Hyväksyttiin uusia jäseniä 10 kpl, joista puolet kasvattajien liittämiä. Eronneita jäseniä ei ollut.
Seuraava hallituksen kokous 5/20 11.5. klo 18 (netti).

Teksti: Suvi Hirvonen