SCY testaa: Pala Pets

23.7.2022

Yksi Suomen Collieyhdistyksen sponsoreista vuonna 2022 on Pala Pets. Lue tästä, millaista Pala on vaellusruokana kahdella aikuisella colliella!

Pitkäkarvaiset colliet Halti ja Ralla testasivat kesäkuussa 2022 Pala Petsiä vaellusruokana kuuden päivän vaelluksella Hammastunturin erämaa-alueella Lapissa. 

Yhteisiä vaelluksia on takana jo monta, ja koska vaelluksemme ovat pitkiä, useamman päivän mittaisia, tulee ruoan olla Lapin vaativissa maastoissa energiapitoista ja kevyttä kantaa. Tyypillisesti vaellusreissujemme kokonaispituus on noin 60-70 km ja päivämatkat vaihtelevat noin 10-20 kilometrin välillä, ja korkeuserojakin Lapissa luonnollisesti on. Tällä reissulla vaelsimme eniten noin 15 kilometrin päiväetappeja ja reissun kohokohta oli 531 metrin korkuiselle Hammastunturille kiipeäminen ja sieltä laskeutuminen. Haltilla ja Rallalla on aina ollut käytössä kuivaliha, mutta tänä kesänä niillä oli vaellusruokana ensimmäistä kertaa Pala Pets (Original, Beef & Salmon ja Chicken & Salmon). Koko reissun ruokavarantoihin riitti yhteensä kolme ja puoli 1 kg:n pussia (yksi Beef & Salmon -pussi jäi siis vajaaksi yli), kuin myös ruoanvaihdokseen totutteluun ennen matkaan lähtöä.  

Emme eritelleet pakatessa eri raaka-ainepohjien ruokia, vaan pakkasimme pussi kerrallaan kunkin koiran annokset omiin pusseihinsa päiväkohtaisina annoksina. Ruoan määrässä noudatimme pussien ja Palan nettisivujen ohjeita annostelun suhteen sen mukaan, kun rasitus ja aktiivisuustaso ovat normaalia arkielämää suuremmat: 23-kiloiselle Haltille yksi päiväannos Pala Petsiä oli reilut 300 g, 16-kiloiselle Rallalle taas hieman vähemmän, reilut 200 g. Punnitsimme annokset keittiövaa’alla pussittaessamme niitä päiväannospusseihin. Koiramme saavat vaelluksilla aamuisin hieman pienemmän ruoka-annoksen ja illalla päivän patikan jälkeen suurimman osan ruoastaan. 

Totutamme aina ennen vaellusta koirat uudestaan kuivattuun vaellusruokaan, sekoittamalla sen pari päivää ennen reissuun lähtöä pikkuhiljaa koirien normaaliarjessa syömään kuivaruokaan. Pala Pets maistui alusta lähtien kummallekin koiralle hyvin ja ruoan vaihto sujui oikein näppärästi - kummallakaan ei mennyt esim. maha sekaisin totutteluvaiheessa saati vaelluksen aikana. Koko Hammastunturin erämaaseikkailun ajan ruoka maistui erinomaisesti sekä Haltille että Rallalle ja retkikupit tyhjenivät vikkelästi joka päivä. Energiansaanti oli hyvin kohdillaan ja koirat jaksoivat hienosti, ja ruoka oli kevyttä kantaa. Voin suositella Pala Petsiä vaellusruokana haastavissakin olosuhteissa ja hankin sitä mielelläni myös ensi kesän Lapin-reissulle! 
- Ilona Karjalainen

Pala Pet Foods tarjoaa Suomen Collieyhdistyksen jäsenille alennusta verkkokauppatilauksista. Lue lisää kirjautumalla jäsensivuille.