Syysvuosikokous 2020

5.11.2020

Suomen Collieyhdistyksen sääntömääräinen syysvuosikokous 2020 pidettiin lauantaina 31.10. Helsingissä, Tuomarinkartanon Vinttikoirakerholla. Kokouksen etäpiste oli Oulun Haukiputaalla. Paikalla Helsingissä oli 21 ja Oulussa 5 äänioikeutettua jäsentä. Kokouspäivänä käsiteltiin myös kevätvuosikokouksen hallinnolliset ja taloudelliset asiat, koska koronavirustilanteen vuoksi kevätkokous jouduttiin huhtikuussa perumaan. Varsinaisessa syyskokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset sille kuuluvat asiat, jotka ovat luettavissa syyskokouksen omalla sivulla (näkyvissä vain jäsenille). Viralliset kokouspöytäkirjat julkaistaan oikolukukierrokselta palattuaan liitteinä ja Colliesanomissa 4/20. 

Syysvuosikokouksessa käsiteltiin mm. yhdistyksen talousarvio ja toimintasuunnitelma sekä äänestettiin jäsenmaksusta vuodelle 2021 (38 €). Lisäksi valittiin puheenjohtaja kaudelle 2021-2022. Satu Havukainen kannatettiin jatkokaudelle yksimielisesti, kiitos että olit käytettävissä! 

Puheenjohtajan lisäksi valittiin hallitukseen uusia jäseniä erovuoroisten tilalle. Lämmin kiitos hallitustyöskentelystänne ja panostuksestanne Suvi Hirvonen, Katja Kuosmanen ja Noora Hirvonen! Kiitos myös Tiina Heikkinen jatkokaudelle mukaan lähtemisestä, sekä tervetuloa hallitukseen uudet jäsenet Sanni Helppolainen, Susanna Vainionpää ja Minna Saarinen! Vanhalla porukalla jatketaan vielä tämän vuoden loppuun ja vuoden 2021 alusta sitten hieman muuttuneella kokoonpanolla. 

Syyskokouksessa valittiin myös tili- ja toiminnantarkastajat sekä tämän varahenkilöt tilikaudelle 2021. Tilintarkastajana jatkaa Tapani Tauriainen, toiminnantarkastajana Taina Yrjänä. Kevätvuosikokous 2021 pidetään 24.4. Helsingissä, etäpisteet ovat Oulun seudulla (Pohjois-Suomen alaosasto) ja Pohjanmaan seudulla (Pohjanmaan alaosasto). 
Lisäksi hallitus esitteli kokouksessa sääntömuutosesityksen, jonka uudistuksia kommentoitiin monella tavoin tarpeelliseksi. Vuosikokous antoi hallitukselle valtuudet viedä muutosta eteenpäin sääntömuutosta sopiviksi katsomillaan pienillä muutoksilla, kuitenkin niin että sisältö pysyy esityksen mukaisena. 

Kokouksen päätteeksi suoritettiin palkitsemiset ja huomionosoitukset. Vuoden 2020 Hirvisuon palkinto jaettiin Teija Lehtorannalle, kennel Koiruuksien (66 pistettä). Jaettiin hallituksen myöntämät kolme hopeista ansiomerkkiä Heidi Malmivaaralle, Veera Westerlundille ja Kirsi Leppälammille osoituksena pitkäaikaisesta, ansiokkaasta alaosastotoiminnasta ja aktiivisesta koiraharrastuksesta. Lisäksi jaettiin uusi palkintomme ensi kertaa: Vuoden alaosasto. Palkinnolla halutaan kiittää ja kannustaa alaosastoja aktiivisuuteen ja paikallistoiminnan ylläpitämiseen. Perusteina palkinnon jakamiselle ovat plussalle jäänyt tilinpäätöksen tulos edelliseltä vuodelta, ajallaan toimitetut kokouspöytäkirjat ym. sekä monipuolinen ja säännöllinen toiminta paikallisen collietoiminnan edistämiseksi. Palkinnon on tehnyt Riikka Hakamäki.

SCY:n hallitus on kokouksessaan 14.10. valinnut Vuoden alaosastoksi 2019 Pirkanmaan alaosaston. Perusteluina ovat plussan puolelle jäänyt tilinpäätös, aktiivinen säännöllinen koulutustoiminta (mm. hallivuorojen muodossa) sekä Hauhon suuren Collieleirin järjestelyt elokuussa 2019 yhteistyössä Päijät-Hämeen alaosaston kanssa. Päijät-Hämeen alaosasto saa kunniamaininnan.  

Onnittelut Teija, Heidi, Veera, Kirsi ja Pirkanmaan alaosaston aktiiviporukka!