Jalostusurokset

Yhdistyksen uroslistaus löytyy uudesta tietokannasta.

Uroslistalle kerätään yhdistyksen jäsenten ilmoittamia, jalostuskelpoisia uroksia. Kasvattajat voivat käyttää uroslistaa apuna suunnitellessaan pentueita.

Listalle ilmoitetun uroksen ei tarvitse olla aina ja kaikissa olosuhteissa käytettävissä. Astutus on aina uroksen omistajan ja nartun jalostusoikeuden haltijan välinen sopimusasia (suosittelemme käyttämään Kennelliiton virallisia lomakkeita). 

Uroslistalle pääsevät kaikki Collieyhdistyksen jäsenten omistamat urokset, jotka täyttävät PEVISA-määräykset. Tutustuthan kuitenkin myös jalostuksen tavoiteohjelmiin, niissä määriteltyihin jalostuskoirien vähimmäisvaatimuksiin ja ohjeisiin jalostuskoirien omistajille.

Jos jokin asia mietityttää, voit aina kysyä neuvoa esimerkiksi jalostustoimikunnalta. Ajantasaiset yhteystiedot löydät täältä!

Jalostukseen tarjolla olevia collieuroksia voit etsiä myös osoitteesta http://uroot.haukotus.net/ . Huomioithan, että ko. sivusto on yksityishenkilön ylläpitämä eikä Suomen Collieyhdistys siten vastaa niiden sisällöstä tai uroksista. Ilmoituksesta ja sen tiedoista vastaa ilmoituksen tekijä.