Agilityrinki

Collieyhdistyksen ensimmäinen agilityn valmennusrinki käynnistyi vuonna 2023! 

Agiringin 2023 ajankohdat, paikat ja kouluttajat: 
4.2. Jyväskylä/Minna Söderlund 
1.4. Ylöjärvi/Maiju Parviainen 
17.6. Lohja/Timo Liuhto 
8.7. Eurajoki/Jaana Leino 
9.9. Liperi/Anni Joronen ja Janni Kröger
25.-26.11. Ylöjärvi/Maiju ja Anna Parviainen 

Rinkihaku päättyi 31.12.2022 ja hakemuksia saapui 9 kpl. Kaikki hakeneet koirakot täyttivät kriteerit ja valittiin mukaan. Rinkiin osallistuminen on sitovaa, mutta poissaolotapauksissa paikan voi myydä toiselle colliekoirakolle. Vapaista tuurauspaikoista ilmoitetaan julkisessa fb-ryhmässä SCY Collieiden Agilitytoiminta.

Agilityrinkiläiset 2023 esittäytyvät! 

Sirke Salomaa ja Bertta (cskn Taygem This Is Bertha)

Olen 35-vuotias raumalainen ja koirani Bertta puolestaan on reilu 2,5-vuotias sk collienarttu. Agilityä olemme treenanneet nyt noin 1,5 vuotta, kesäisin enemmän niin ohjatusti kuin omatoimisestikin ja talvikaudella olosuhteiden pakosta harvemmin. Tasainen perustaso sekä hieman vaikeammatkin ohjauskuviot ovat jo Bertalla hyvin hallussa hyppyjen ja putken osalta, mutta kepit sekä kontaktit ovat vielä hieman vaiheessa.

Bertta on erittäin motivoitunut agilityssä ja tekee sitä aina täysin rinnoin, mutta etenkin ohjaaja vaatii vielä kehitystä ennen kuin virallisiin kisoihin aloittelijana uskaltaa. Tavoitteena olisi kuitenkin startata virallisissa kisoissa tämän vuoden aikana ainakin hyppyradan osalta ja edetä lajissa omaa tahtiamme siitä eteenpäin yhdessä kehittyen. Tähän toivon agilityringistä saavani lisäapua.

Aino Kainulainen ja Metku (cpkn Irokon Trick and Treat)

Olen 39-vuotias helsinkiläistynyt savolainen ja Metku on 3-vuotias pina-pehko-mix. Olemme harjoitelleet koiran kasvun huomioiden koko Metkun iän ja tällä hetkellä harjoittelemme kahdesti viikossa. Kisaura on korkattu hyppyradoilla, mutta kontakteista keinu on vielä työn alla. Tarkoitus on startata agilityradoilla tämän vuoden aikana. Pitkän tähtäimen haaveina on pääsy kilpailemaan SM-tasolla sekä AVAn arvo.

Metku on nopea, ketterä ja äänekäs agilitykoira, joka irtoaa hyvin ja oppii helposti uusia asioita. Tällä hetkellä isoin haasteemme on vieraisiin ympäristöihin liittyvä jännitys ja siitä seuraava epäröinti radalla. Ringissä pääsemme harjoittelemaan uusissa ympäristöissä ja uusien kouluttajien ohjauksessa, minkä toivon auttavan jännitykseen ja tuovan itsevarmuutta meille molemmille.

Moona Hänninen ja Alwin (cpku Maple Yard Yoohoo)

Olen 17-vuotias Valkeakoskelta ja Alwin on vuorostaan 2-vuotias pk collieuros. Agilitya ollaan harrastettu 1.5v ajan, mutta kaikki on aikalailla vielä keskeneräistä. Puomi, A ja kepit alkavat kuitenkin kivasti sujumaan, vaikkakin vielä on työtä tehtävänä niiden eteen. Kisat ovat meillä tavoitteena.

Alwinilla on ollut motivaation kanssa haasteita agilityn suhteen ja sen eteen on saanut tehdä työtä. Myös vierailla kentillä agilityn tekeminen on haastavaa Alwinille, kun hänestä olisi mukavampi rakastaa ihmisiä. Näihin lähdimmekin hakemaan lisäapua agilityringistä.

Hannah Vihtonen ja Dastro (csku Active Star's Deneb)

Olen 31-vuotias kirkkonummelainen ja harrastuskaverina minulla on 3-vuotias Dastro . Dastron kanssa ollaan harrastettu agilityä noin 1,5 vuotta ja hiottu paljon pohjataitoja hypyillä ja putkilla. Pujottelutreenit ollaan aloitettu, mutta ne on vielä keskeneräiset. Kontakteja on tarkoitus aloittaa myöhemmin, panostetaan enemmän nyt alussa hyppyratoihin.

Dastrolla on intoa tehdä, mutta ympäristön tarjoamat erilaiset häiriöt saattavat vaikuttaa tekemiseen. Yritämme tämän ringin myötä lähteä rakentamaan varmuutta yhteistyöhömme erilaisissa ja uusissa ympäristöissä.

Nina Suominen ja Fog (csku Tender Wind's Fog And Blue Skies)

36v hämeenlinnalainen ja Fog on 6v. Ollaan treenailtu agilitya Fogin koko ikä noin kerran viikossa ja nyt kisataan kakkosissa. Fogin taidoilla ja vauhdilla oltaisi varmasti jo kolmosissa jos kartturi pysyisi kartalla ja kisoissa käytäisi useammin, eikä se nousu loppuvuodesta ollutkaan kuin yhden nollan päässä, nyt uusilla säännöillä sitten hieman useamman.

Rinkiin halusinkin osittain siitä syystä että tulisi enemmän lähdettyä sen oman mukavuusalueen ulkopuolelle, eli ei aina treenattaisi ja kisattaisi omalla hallilla. On myös kiva päästä tapaamaan ja treenaamaan useiden colliekoirakoiden kanssa!

Niina Manninen ja Rhona (cskn Nightweaver's Sirris of the Darkmoon)

Olen 34-vuotias ja asustan Pöytyällä. Rhona on vajaa 4-vuotias nahkanarttu ja olemme harrastaneet agilitya 3 vuotta. Alkuun tietty tehden lähinnä taitojen osaamiseen tähtääviä temppuja. Rhona on nyt vuoden ajan treenannut/kisannut lainaohjaajalla minun omien terveysongelmien vuoksi ja tarkoitus on toki jatkaa niin, että lainaohjaaja saa edelleen Rhonan kanssa mennä, vaikka tarkoitus on itsekin taas alkaa treenaamaan. Siinä on Rhonalle hieman päänvaivaa, kun toinen ohjaaja on hyvä liikkumaan ja oma ohjaaja ei niinkään.

Rhona on hyvin nopea ja kiihkeä koira, minkä vuoksi usein kierrokset saattaa nousta hieman liikaakin. Ringissä haetaan hieman kokemusta erilaisista halleista, niin että kierrokset voi vielä pitää hallinnassa. Lisäksi ollaan molemmat uuden edessä myös minun oman liikkumisen vuoksi, toiveissa olisi kuitenkin päästä kisaamaan vielä kesän aikana, kun saadaan hallinta kasaan. Ja pystyttäisiin jotenkin selviämään ykkösten suorista radoista.

Julia Eskelinen ja Simo (csku Taygem True Day And Night)

Täällä kirjoittaa Julia 24v Jyväskylästä. Kotoa löytyy kaksi koiraa, sk collie Simo ja bc Loomis. Simon kanssa ollaan harrastettu noin puolitoista vuotta agilityä. Alkujaan sen piti olla yhteinen ajanviete ilman tavoitteita, mutta pikkuhiljaa innostuttiin lajista enemmän. Alussa meillä oli matalavireisyyden kanssa ongelmia, mutta hyvien rutiinien löydyttyä näitä harvoin enää on. Simo on perusvarma menijä, se ei ole nopein muttei myöskään hitain. Odotan innolla uusia näkökulmia kouluttajilta meidän tekemiseen. Tavoitteena tälle vuodelle olisi nousta hypäreillä kakkosiin!

Sofia Palomäki ja Bertta (cpkn Crofter's Only Pearly Queen)
Saija Peippo ja Diego (csku Jucaides Eerix Eikeoh)