Ilona Karjalaisen esittely

Sihteerin hommissa häärin puheenjohtajan oikeana ja vasempana kätenä, vähän myös kävelevänä muistikovalevynä joka jakaa yhdistyksen to do -listat sekä oudon huumorintajun pj:n kanssa. Käytännössä pestissäni vastaan hallituksen kokousten esityslistojen valmistelusta ja itse kokouksissa kirjaan pöytäkirjoihin muistiin, mitä ollaan päätetty ja pohdittu. Tiedottajan roolissa päivitän nettisivuja ja sometilejä sekä neuvon alaosastojen ja toimikuntien toimihenkilöitä siinä, mitä ikinä he keksivät kysyäkään. Sanovat, että tiedän vastauksen kaikkeen (poislukien raha-/talousasiat) ja jos en tiedä, selvitän tai etsin henkilön joka tietää. 

Asustelen Joensuussa, jonne päädyin biologian opintojeni perässä Keski-Suomesta. Tämä onkin ollut oivallinen sijainti myös hallitustyöskentelyn sujuvuuden kannalta. 

Collietaipaleeni alkoi jo lapsuudenkodissa. Koiraharrastus- ja kilpailumaailmaan päädyin parin toisenrotuisen koiran kanssa yläasteikäisenä, kuin myös yhdistystoiminnan luottamustehtäviin. Noina vuosina oma collie oli vasta haave, mutta rotu oli vienyt mennessään ja tuolloin kiertelinkin paljon näyttelyissä katsomassa koiria ja suunnilleen asuin internetissä kasvattajien kotisivuilla ja yhdistyksen vanhalla foorumilla. 

Joensuuhun muutettuani pääsin viimein toteuttamaan unelmani omasta colliesta, ja nyt niitä on laumassa jo neljä, kaikki pitkäkarvaisia. Harrastamme agilityä, tokoa ja palveluskoiralajeja ja kesäisin tykkäämme kadota vaihteleviksi ajoiksi Lappiin vaeltamaan. Silloin kun en ole lenkillä, koiratreeneissä, tai tekemässä yhdistysasioita, minut löytää todennäköisimmin afrobrasilialaisen taistelutanssilaji capoeiran harjoituksista. 

Olen liian kiltti, ylitunnollinen ja aivan todella huono sanomaan ei, minkä vuoksi puurran välillä sellaisiakin hommia jotka eivät välttämättä ole ehdottomasti juuri sihteerin tehtäviä; mutta kun itse niin nopsaan pari pikkujuttua tekee niin ovatpahan pois alta... Muun muassa tästä syystä pyrin toisaalta huolehtimaan etteivät yhdistysjutut muutu enää päivätyön ajankäyttöä edellyttäviksi. Siksi en ole välttämättä kovin nopea vastaamaan sähköposteihin, mutta vastauksen saa kyllä lopulta aina :)